Over ons

Op de plaats waar eeuwen lang zusters Franciscanessen woonden, is de kaasboerderij Catharinadal gelegen. Hier woont en werkt onze familie in de historische hoeve nabij het centrum van Achel.

familiefotoWij, broers Bert en Peter, begonnen in 1990 met de melk van onze 60 koeien zelf boter en kaas te maken. Wat later kwamen er kruidenkaas en yoghurt bij en nu verkopen we een 210-tal zelfgemaakte zuivelproducten.

Het is niet strikt afgelijnd maar Bert en zijn vrouw Carine houden zich vooral met het melkvee bezig. Zij zorgen voor het belangrijkste basisprodukt van Catharinadal, de verse melk. Die wordt geleverd door een 100-tal rood-bonte "long live" koeien die op zo'n 20 hectare weiden van gras en klaver grazen. Dankzij de dagelijkse verse melk, kan Catharinadal de beste garantie leveren op verse kaas- zuivel- en ijsprodukten.

Peter en Riet staan in voor de verwerking van de melk en voor de verkoop in de hoevewinkel. Zij maken kaas zoals die 500 jaar geleden in de kempen werd gemaakt, een natuurproduct van rauwe melk dat behalve zout, geen additieven bevat. In de winkel genieten ze van het contact met de klant, die op geregelde tijdstippen een rondleiding in de kaasmakerij krijgt of zelf kaas kan leren maken.

 

zicht op hoeve en weide