De melk voor de schapenkazen wordt geleverd door boer-schapenhoeder Willy van melkschapenbedrijf De Stalse Schans in Beringen.
Zijn schapen zijn Belgische Melkschapen, een beschermd ras dat vooral gehouden wordt voor de melk die een zachte romige smaak heeft.

Voor de geitenmelk kunnen we terecht bij Koen Vanroye en bonma Mathilleke Luts van ‘t Goerenhof in Lummen. Zij willen de Belgische Hertegeit nieuw leven inblazen en proberen met dat ras opnieuw een volwaardige kudde op te bouwen. De melk wordt verwerkt tot rauwmelkse geitenkaasjes. Die zijn licht verteerbaar en bevatten weinig vet en veel vitamines. Voor de geitenmelk kunnen we terecht bij Peter van de Holhoornhoeve in Peer. We verwerken die tot zalige rauwmelkse geitenkaasjes. Die zijn licht verteerbaar en bevatten weinig vet en veel vitamines.

 

geiten- en schapenkazen

Onze geiten- en schapenkazen hebben een aparte en typische smaak.

geiten- en schapenkazen

Onze geiten- en schapenkazen hebben een aparte en typische smaak.

BEKIJK ONZE KAASSOORTEN

Als kaas voor jou een beet mag hebben, stellen we je graag onze harde kazen voor. 

Het zachtekazenassortiment biedt voor elk wat wils. Je vindt er eerlijke, ambachtelijke kazen met een zachte, pittige of romige smaak.

Bij ons vind je verse kazen gemaakt van zowel koemelk als van geiten- en schapenmelk.

Wij verwennen je smaakpapillen met een mooi assortiment dieetkazen dat voldoende variatie biedt op het vlak van smaak en rijpingstijd (jong, belegen of oud).

Onze geiten- en schapenkazen hebben een aparte en typische smaak.

Schimmels breken het melkzuur in de kaas af en geven de kaas een zachtere structuur.