Verse kazen hebben geen korst en ondergaan geen rijping. We laten ze uitlekken op een doek. Als we ze toch verder laten rijpen, krijgen ze een uitgesproken pittige en nootachtige smaak.

De verse kazen worden naargelang hun vetgehalte opgedeeld in vier types: magere kaas, halfvette kaas, vette kaas en roomkaas. Deze kazen zijn vaak de ideale vervanger van room en lenen zich uitstekend voor de bereiding van desserten en gebak.

Bij Catharinadal vind je verse kazen gemaakt van zowel koemelk als van geiten- en schapenmelk.

Verse kazen - ricotta

Bij ons vind je verse kazen gemaakt van zowel koemelk als van geiten- en schapenmelk.

Verse kazen

Bij ons vind je verse kazen gemaakt van zowel koemelk als van geiten- en schapenmelk.

BEKIJK ONZE KAASSOORTEN

Als kaas voor jou een beet mag hebben, stellen we je graag onze harde kazen voor. 

Het zachtekazenassortiment biedt voor elk wat wils. Je vindt er eerlijke, ambachtelijke kazen met een zachte, pittige of romige smaak.

Bij ons vind je verse kazen gemaakt van zowel koemelk als van geiten- en schapenmelk.

Wij verwennen je smaakpapillen met een mooi assortiment dieetkazen dat voldoende variatie biedt op het vlak van smaak en rijpingstijd (jong, belegen of oud).

Onze geiten- en schapenkazen hebben een aparte en typische smaak.

Schimmels breken het melkzuur in de kaas af en geven de kaas een zachtere structuur.